Opis:
Polska kuchnia może być prawdziwą bombą kaloryczna, na którą mimo wszystko warto się skusić. Oferuje ona obfite i sycące potrawy mięsne przyrządzane na wiele różnych sposobów. Dużą popularnością wśród Polaków oraz obcokrajowców cieszą się kotlety schabowe, pierogi, bigos, gołąbki, kiełbasy oraz pyszny, chrupiący chleb. Za najbardziej podstawowe składniki wykorzystywane w trakcie tworzenia dań zalicza się kiszoną kapustę, ogórki, buraki, grzyby oraz aromatyczne potrawy, podkreślające smak każdej potrawy. Tak duża różnorodność sprawia, że każda osoba powinna znaleźć coś dla siebie.
Dania kuchni polskiej czerpią inspiracje od sąsiednich narodów oraz przepisów kuchni żydowskiej. Polskie menu jest nieustannie wzbogacane oraz uzupełniane o nowe smaki, również te nieco bardziej egzotyczne. Osoby chcące skosztować takich specjałów, powinny odwiedzić Oberżę Pod Dzwonkiem. Jest to restauracja bezglutenowa w Poznaniu specjalizująca się między innymi w kuchni regionalnej, która przygotowywana jest według autorskich przepisów wzorowanych na klasycznych i tradycyjnych recepturach.
Data dodania:
Komentarze