Opis:
W lodziarniach, pubach oraz dyskotekach coraz częściej można spotkać urządzenia zwane granitorami, które służą do przygotowywania zimnych i orzeźwiających napojów, jak: granita, sorbet, mrożony jogurt, mrożona kawa, a także alkoholowe drinki. Takie profesjonalne maszyny do sorbetu z wyglądu przypominają nieco sporych rozmiarów ekspresy do kawy. Składają się z jednego, dwóch lub trzech zbiorników, do których wlewane są napoje bazowe.
Pod każdym zbiornikiem znajduje się część chłodząca urządzenia, a także dozownik, pod którym jest miejsce na umieszczenie kubka do sorbetu. Przygotowanie orzeźwiającego napoju w granitorze nie jest niczym skomplikowanym. Wystarczy wyposażyć się w gotowe syropy do sorbetu i rozcieńczyć ich odpowiednią ilość z wodą. Następnie przygotowane roztwory należy wlać do zbiorników urządzenia.
Pod linkiem sweetworld.pl można znaleźć więcej informacji na temat zasad działania oraz obsługi nowoczesnych maszyn do sorbetu.
Data dodania:
Komentarze